maanantai 6. marraskuuta 2017

Sesonkiruokaa

Wb-Martta yrittää edes jossakin määrin toteuttaa satokausiajattelua. Vaikka ruoan rahtaaminen maailman toiselta puolen ei missään tilanteessa ole erityisen kannatettavaa, täysin järjetöntä se on sellaisten ruoka-aineiden kohdalla joita Suomestakin saa mutta ei ehkä juuri silloin kun kuluttaja saa niitä päähänsä haluta. Miksi esimerkiksi tuoreita mansikoita pitäisi saada ympäri vuoden?

Kaaoskeittiössä kokkaillaan kesällä paljon tuoreita kasviksia ja kalaa, mutta syksyn tullen siirrytään juureksiin, riistaan, uuni- ja pataruokiin. Yksi pitkään haudutettavista kaikkien aikojen lemppareistamme on kaalilaatikko, jota saatetaan urakoida muutamanakin syksyviikonloppuna - urakoida, sillä sanomattakin lienee selvää että tuleehan sitä sitten tehtyä reilummalla kädellä. Mikä toki on yksinomaan järkevää, sen verran aikaa vievää, olkoonkin helppoa, kaalilaatikon valmistaminen on.

Wb-Martan kaalilaatikko on maailman yksinkertaisin ja silti namnam. Vain kaalia, sipulia, jauhelihaa (sikanautaa, vaikka lähes kaikkeen muuhun meillä käytetäänkin nautaa), kasvisliemessä keitettyä riisiä, siirappia, meiramia ja suolaa. Niin ja jauhelihaan valkopippuria ja hitu (eli vähemmän kuin hitunen) paprikaa. Ei porkkanaa, eikä varsinkaan munamaitoa. Kaalilaatikon kyseessä ollessa vähemmän on enemmän. Ja sitten pitkä haudutus uunissa: voikohan kaalilaatikkoa edes hauduttaa liian pitkään?

Kylkeen puolukkahilloa ja ääntä kohti. Sanoinko jo että on namnam?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sienihulluus iski taas

Tänään se taas iski. (Lähes) Jokasyksyinen tila josta ei tokene ennen kuin ensilumi sataa, erityisen hulluina vuosina ei ihan vielä silloink...