sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Kesäinen sitruunapasta vakkarikokkailulistalta

Wannabe-Martan vakkarikokkailuihin (tiedättehän ne hetket kun ei yhtään huvita alkaa kikkailla tai testata mitään uutta: tekee vain mieli jotain takuulla hyvää? Niitä hetkiä varten tarvitaan vakkarikokkailulista!) kuuluu kaksi takuuvarmaa sitruunapastaa. Toista tulee tehtyä enemmän syksyisin ja talvisin (sisältää mm kurkumaa, inkivääriä, chiliä, turkkilaista jogurttia ja kermaa, joten omiaan viileällä syyssäällä) ja tätä toista keväällä ja kesällä. Kokeile vaikkapa tällaisen helteisen päivän lounaaksi.

Tämän seuralaiseksi passaa varsin mainiosti kana, katkaravut tai lohi, tällä kertaa mentiin sousvidessä kypsennetyllä, grillissä värinsä saaneella kanalla. Tämän parissa ei tarvitse keittiössä pitkään huhkia, superhelppoa, supernopeaa, ja mikä parasta, superhyvää.

Kesäinen sitruunapasta kanalla

Kanafileitä
Marinadiin:
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Valkosipulia ohuina siivuina
Mustapippuria jauhettuna
Tuoreita yrttejä, esim basilika, salvia, timjami, oregano
Suolaa

Tuorepastaa
Pestoon:
Reilusti tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Pinjansiemeniä
Parmesania raastettuna
Pippuria
Suolaa

Sekoita marinadin ainekset ja kaada kanafileiden päälle. Jos kypsennät kanan sousvidellä, sulje kana marinadeineen tyhjiöpussiin. Anna marinoitua vähintään pari tuntia.

Paahda pinjansiemenet pannulla niin että ne saavat hieman väriä. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa.

Kypsennä kanat (jos sousvidessä, 60 asteessa 1,5 tuntia, ja paista pannulla tai grillissä pinnat kauniin värisiksi, tai vaihtoehtoisesti paista kypsäksi).

Keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, ja sekoita joukkoon pesto. 

Nosta lautaselle pasta ja siivutettu kana. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä, basilikalla ja parmesanlastuilla.




Viiniä ei sitruunapastan kumppanina tällä kertaa nautittu, mutta sopivaa viiniä lähtisin etsimään hapokkaiden ja aavistuksen sitruunaisten italialaisten viinien joukosta. Ei voi mennä pahasti pieleen ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sienihulluus iski taas

Tänään se taas iski. (Lähes) Jokasyksyinen tila josta ei tokene ennen kuin ensilumi sataa, erityisen hulluina vuosina ei ihan vielä silloink...